Реклама

Освітні питання

Добавлено 22 січня 2018
iak-provedyt-shklniМіністерством освіти надані роз'яснення щодо особливостей проведення ДПА з іноземних мов Міністерством освіти надані роз'яснення щодо особливостей...
1
Добавлено 19 січня 2018
zral-zaproshy-osvТема курсу: Навчальні методології - проблемна молодь: запобігання відрахуванню учнів та полегшення реінтеграції Агентство з розвитку міжнародного...
10
Добавлено 19 січня 2018
nov-mojlivost-vd-Стипендії мера Ужгорода, підтримка стартапів і перспектива кар’єри у міськраді стає реальністюУжгородський національний університет та керівники обласного...
10
Оцініть будь-ласка сайт
 


Протягом життя людина зустрічається не тільки з гарними, але й поганими людьми. Далеко не кожен має благі наміри. Люди з негативною енергетикою здатні породжувати хвороби, порушувати звичний ритм життя. Саме тому кожній людині потрібен захист Вищих Сил, яку можна отримати, якщо молитися. Якщо просити щиро і з чистою душею, прохання обов'язково будуть почуті. Одним з наймогутніших володарів божественної сили є Архангел Михаїл. Він здатний уберегти простого смертного не тільки від маленьких, але і від великих негараздів. Багато православні знають, що молитва Архангелу Михаїлу – дуже сильний захист від злих сил і недругів.

Хто такий Архангел Михаїл?

Саме ім'я Михайло перекладається з давньоєврейської мови як «подібний самому Богу». Він вважається верховним полководцем всіх ангелів, які служать Господу.

На замітку! У книзі пророка Даниїла Михайло зазначений першим князем, який бореться за свій народ. Його образ також легко зустріти в працях Іуди, де він виступає як «ворога диявола».

Вперше Михайло прославився, коли переміг на небесах Люцифера – занепалого ангела. В результаті той був вигнаний на землю. Навіть сьогодні багато православні вважають, що боротьба Архангела і Люцифера не завершена і продовжується донині. Мало того, кожна людина, що живе на землі, здатний прийняти участь у цій битві.

Церква визнає Архангела Михаїла захисником людини від будь-якого зла. Тому на іконах він зображений з мечем у руках, що символізує вічну боротьбу з нечистю. Читати або навіть слухати молитву Архангелу Михаїлу (Архістратигу) – отримати дуже сильний захист від зла.

Як звертатися до Архангелу Михаїлу з молитвою?

Вимовляти щоденну молитву Архангелу Михайлу доступно кожній людині, незалежно від віку, статі та національності. 19 вересня у цього Святого свято, тому християни відвідують церкву і моляться йому в цей день. Другий свято Михайла перепадає на 21 листопада. В цей день отмаливают гріхи всіх родичів, навіть покійних.

Підтвердженням чудес, які здатний створити Архангел, є одна давня історія. Одного разу селянинові приснився сон, в якому він побачив зцілення своєї німий дочки. Для цього вона повинна зазнати води зі святого джерела. Диво сталося, і дівчинка дійсно почала розмовляти. З цього моменту віра селянина стала міцнішою. Він спорудив храм у честь Святого Михайла. Але коли язичники вирішили його затопити, селянин став молитися, опустився з небес Архангел і храм був врятований. Це сталося саме 19 вересня. З тих пір свято Михаїла відзначають в цей день.

Ті, хто не знає тексту молитви Архангелу Михаїлу, можуть просто звертатися з проханням до святого, описуючи проблему своїми словами. Але краще вивчити її напам'ять, повторювати кожен день, щоб отримати дуже сильний захист.

Однак трапляється так, що в силу якихось причин люди не можуть говорити. В сучасному світі є прекрасна можливість скачати православну молитву Архангела Михайла з інтернету і слухати її в аудіо форматі. Звичайно, це не те ж саме, але хоч щось.

Що дає молитва?

Вважається, що Архангел Михаїл – це перший заступник для тих, хто живе за законами Божими. Своїм мечем він відсікає страхи і тривоги, захищає від злих сил. Якщо читати щоденну молитву Архангелу Михаїлу, можна отримати дуже сильний захист від спокус лукавого, пристріту, бід і нападів, різних магічних впливів і трагічних подій.

Ті, хто вступає зі Святим в діалог з чистим серцем, отримують наступне:

  • терпіння, якого так часто не вистачає в житті;
  • позбавлення від боягузтва;
  • вихід з важких ситуацій;
  • оберіг від стихій, лиха, трагічних подій;
  • позбавлення від слабкості, тривог, душевних мук;
  • захист від ворогів, пограбувань;
  • можливість успішно складати іспити.

Вимовляти молитву Архангелу Михаїлу – отримати дуже сильний захист в далекій дорозі.

Крім того, верховний ангел рятує душі від мук у пеклі. Для цього людині, що живе на землі, потрібно написати на листку паперу імена всіх, за кого він просить. Після цього, читаючи молитву, потрібно вимовити їх. Особливо вона діє в ніч з 20-го на 21-е листопада і з 18-го на 19-е вересня, коли вшановують Св. Михайла. Саме в ці дні прийнято просити за померлих, обов'язково додаючи фразу «і всіх сородников до плоті Адамова коліна».

Хто може молитися Архангелу Михаїлу про захист?

Читати молитву Архангелу Михайлу можна абсолютно всім, оскільки Святий не ділить людей за статевою або національної приналежності. Отримати підтримку здатний навіть природжений атеїст, якщо він чистий душею. Якщо просити щире, Архістратиг не відмовить.

Якщо в душі оселилися страхи, важко визначитися з метою в житті, не видно виходу з важкої ситуації, завжди можна звернутися до святого. До того ж, молитися не обов'язково лише у момент відчаю. Якщо читати коротку молитву Архангелу Михайлу кожен день, вдасться знайти дуже сильний захист в будь-якій ситуації.

Сильні молитви Архангелу Михаїлу на кожен день

Текст православної молитви Архангелу Михаїлу на кожен день:

«Господи, Боже Великий, Царю безначальний, пішли Архангела Твого Михайла на допомогу рабам Твоїм (імена). Захисти, Архангела, нас від ворогів видимих і невидимих.

Про Господній Великий Архангела Михаїла! Заборони всім ворогам, борющим мене, і сотвори їх яко вівці, і покори їх злісні серця, та зламай їх, яко прах перед лицем вітру.

Про Господній Великий Архангела Михаїла! Шестикрылатых перший княже і воєвода Небесних Сил – Херувимів і Серафимів, буди нам помічник у всіх бідах, скорботах, у печалі, в пустелі і на морях тихе пристановище!

Про Господній Великий Архангела Михаїла! Визволи нас від всякия принади диавольския, коли почуєш нас, грішних, що моляться тобі, і хто кличе ім'я твоє святе.

Ускори нам на допомогу і побори всіх, переконувати нас, силою Чесного і Животворящого Хреста Господнього, молитвами Пресвяті Богородиці, молитвами святих апостолів, святителя чудотворця Миколая, Андрія, Христа ради юродивого, святого пророка Іллі, і всіх святих великомучеників: Микити і Євстафія, і всіх преподобних отців наших, від віку догодили Богу і всіх святих Небесних Сил.

Про Господній Великий Архангела Михаїла! Помози нам, грішним (імена), визволи нас від боягуза, потопу, вогню, меча і напрасныя смерті, і від усякого зла, від ворога облесливого, від бурі наноситься, визволи від лукавого назавжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь».

Ще одна сильна молитва:

«Святий і великий Архангела Божий Михайла, неисповедимыя і пресущественныя Трійці перший у Ангелех предстоятелю, роду ж человеческаго приставниче та зберігачу, сокрушивый з воинствы своїми главу прегордаго Зоряниці на небеси і посрамляяй вийму злобу і підступності його на землі! До тебе вдаємося з вірою i тобі молимося з любов'ю: буди щит незламний і забрало твердо Святої Церкви і Православного Отечествию нашому, захищаючи їх блискавичним мечем твоїм від усіх ворог, видимих і невидимих. Не прости ж, про Архангела Божий, помощию і заступництвом твоїм і нас, прославляють нині святе ім'я твоє: се бо, аще і многогрешни есмы, обаче не хощем в беззаконні наших погибнути, але ще обратитися до Господа і жвавим бути від Нього на справи блага. Осяй убт наш розум світлом лиця Божого, іже вийму сяє на молниевиднем чолі твоєму, так возможем знати, що є воля Божа про нас, добра і досконала, і ведети вся, яже личить нам творити і яже презирати і оставляти. Зміцни благодаттю Господнею слабку волю й немічне благодіяння наше, так, утвердившеся в законі Господньому, перестанемо інше влаятися земними помисли і похотении плоті, увлекающеся за подобою несмысленных дітей скорогибнущими красотами світу цього, заради яко тленнаго і земнаго безумне забывати вічна і небесна. Над усіма ж сімі випроси нам згори дух истиннаго покаяння, згадуючи нелицемірну печаль по Бозі і сокрушення про наших гріхах народила, так остающее нам число дний временнаго живота нашого иждивем не догоджання почуттів і роботі страстем нашим, але у изглаждении зол, вчинених нами, сльозами віри й жалі сердечнаго, подвигами чистоти і святими справами милосердя. Коли ж наблизиться час закінчення нашого, звільнення від уз бреннаго цього телесе, не прости нас. Архангела Божий, беззахисних противу духів злоби піднебесних, обыкших преграждати душі человечестей схід у горнє, так, охраняеми тобою, безпреткновенне досягнемо оних преславных селищ райських, идеже несть печаль, ні воздыхание, але жизнь безконечная, і, сподобльшеся узрети пресветлое особі Всеблагаго Господа і Владики нашого, падше зі сльозами до ніг Його, у радості й розчулено вигукнемо: слава Тобі, дражайший Спасителю наш, Іже за премногую любов Твою до нас, недостойних, благоволив єси послати Ангели Твоя на служіння спасінню нашому! Амінь».

Молитва від хвороб і неприятелів

Щоб позбутися від ворогів і хвороб, читають таку коротку і рідкісну молитву Архангелу Михайлові:

«Про святий Михайла Архангела, помилуй нас, грішних, які потребують твого заступництва, збережи нас, раб Божих (імена) від усіх видимих і невидимих ворог, паче ж підкріпи від жаху смертнаго і від збентеження диавольскаго і уподоб нас непостыдно предстати Творцеві нашому годину страшнаго і праведнаго Суду Його. Про всесвятый, великий Михайла Архистратиже! Не презри нас, грішних, що моляться тобі про допомогу і вступі в твоєму веце сем і в майбутньому, але уподоб нас тамо купно з тобою славити Отця, і Сина, і Святого Духа на віки віків. Амінь».

Молитва від злих сил

Щоб уберегти себе і свою родину від пристріту, псування та інших магічний впливів, читають таку молитву:

«Осені мене благодаттю твоєю Архістратига Михаїла, допоможи мені вигнати диявольську силу, яка не встоїть від світла, спустилася з небес Твоєї зоряниці. Молю тебе вгасити стріли зла своїм подихом. Святий Архістратига Михаїла і всякі Небесні Сили, моліться за мене стражденного і просить. Хай відведе від мене Господь згубні думки, що переслідують і мучать мене. Спаси мене, Господи, від відчаю, сумнівів у вірі і тілесної втоми. Грозний і Великий Сторожі Господнього, Архістратига Михаїла відсіки своїм вогненним мечем тих, хто бажає знищити мене і зла мені бажаючих. Стій на сторожі мого дому, захищай всіх, хто живе в ньому і моє надбання. Амінь».

Коротка молитва Архістратигу Михаїлу

Ця молитва Архангелу Михайлу коротка, але вона також дає дуже сильний захист від злих діянь:

«Святий Архангела Божий Михайла, отжени від мене блискавичним мечем твоїм духа лукавого, искушающаго ма. Про великий Архистратиже Божий Михайла − переможець демонів! Переможи і скруши всіх моїх ворогів видимих і невидимих, і умоли Господа Вседержителя, врятує і збереже мене Господь від скорбот і від всякия хвороби, від смертоносної виразки і напрасныя смерті, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь».



Реклама

Освітні питання

Добавлено 22 січня 2018
iak-provedyt-shklniМіністерством освіти надані роз'яснення щодо особливостей проведення ДПА з іноземних мов Міністерством освіти надані роз'яснення щодо особливостей...
1
Добавлено 19 січня 2018
zral-zaproshy-osvТема курсу: Навчальні методології - проблемна молодь: запобігання відрахуванню учнів та полегшення реінтеграції Агентство з розвитку міжнародного...
10
Добавлено 19 січня 2018
nov-mojlivost-vd-Стипендії мера Ужгорода, підтримка стартапів і перспектива кар’єри у міськраді стає реальністюУжгородський національний університет та керівники обласного...
10
Оцініть будь-ласка сайт
 


Вислови відомих людей про професію вчителя

Змушений приховувати і обминати труднощі, вихователь легко може деморалізуватись, стати лицемірним, розчаруватись і розледачіти... Виникають скарги на невдячну працю: якщо Бог хоче когось покарати, то робить його вихователем.